Ви тут: Бібліоафіша / Книжкова десятка
Українська
Русский
Saturday, 27.07.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про книжкову десятку докладніше

10 захоплюючих зарубіжних детективів

Докопатися до істини ніколи не пізно.

Агата Крісті

 

Гарний спосіб урізноманітнити своє вечірнє дозвілля - прочитати цікавий детектив і постаратися розплутати клубок з таємниць, інтриг і хитросплетінь. Пропонуємо список захоплюючих книг цього жанру.

 

 

Кристи А. Треснувшее зеркало ; Убийство под праздник / А. Кристи. - М. : "ДЭМ", 1991. - 400 с. - ISBN 5-85207-013-0.

У романах Агати Крісті міс Марпл і відомий приватний детектив Еркюль Пуаро розслідує дуже складні й заплутані справи, пов'язані з вбивствами. Мільйони шанувальників Агати Крісті будуть захоплено намагатися передбачити хід міркувань міс Марпл і Е. Пуаро, насолодяться гумором і виразністю характерів персонажів.

Чандлер Р. Вечный сон. Высокое окно. Блондинка в озере : Романы / Р. Чандлер. - М. : Прогресс, 1991. - 557 с.

У збірник включені найбільш гостросюжетні, захоплюючі, динамічні романи. Як завжди, головний герой Чендлера приватний детектив Марло шукає справедливості, постійно стикається з жадібністю, безпринципністю, злочинами сильних світу цього, а заодно і тих «правоохоронців», які, здавалося б, повинні з цим боротися.

Чейз Д. Х. Уходя, не оглядывайся. Под чужим именем. Мертвые не кусаются / Д. Х. Чейз. - К. : Томирис, 1995. - 398 с. - ISBN 5-87498-088-1.

У збірник відомого англійського письменника Джеймса Хедлі Чейза увійшли три детективних романи. Сюжети романів розв’язуються швидко, у гострій формі, примушуючи читача переживати всі події разом з героями Чейза.

Сименон Жорж. Мой друг Мегрэ : романы / Жорж Сименон ; пер. с фр. - Одесса : Маяк, 1989. - 327 с. : ил. - (Морская б-ка ; Кн.60). - ISBN 5-7760-0040-8.

До книги відомого французького письменника включені детективні романи на морську тематику: «45 градусов в тени», «Мой друг Мегрэ», «Кабачок ньюфаундлендцев». У творах зачіпаються питання моральної відповідальності людини перед суспільством.

Карре Д. В маленьком городке на Рейне. Убийство по-джентельменски : Пер. с англ. / Д. Карре. - М., 1991. - 460 с. - (Англ. детектив). - ISBN 5-85050-261-0.

В другий випуск серії «Англійський детектив» увійшли два романи відомого англійського письменника Джона Ле Карре, чиї твори користуються славою у всьому світі.
У першому романі «У маленькому містечку на Рейні» (1968 р.) матеріалом для захоплюючої інтриги служить життя англійського посольства в Бонні. У другому «Вбивство по-джентльменськи» (1962 р.) звичаї англійської приватної школи.

Карр Дж. Д. Гори, огонь; Демон отлива: роман: Пер. с англ. / Дж. Д. Карр. – К.: Изд-во Аконит, 1994. – 496 с.: ил.

З героєм роману «Гори, вогонь!» відбуваються чудеса. Не відаючи як, він, сищик Скотленд-Ярду, переноситься в давно минулі часи і там потрапляє в халепу, яка мало не обернулася для нього трагічно.
Дія роману "Демон відливу" відбувається на початку століття. У приморському містечку вбита жінка. Підозра падає на її сестру, кохану головного героя. Він знає, що вона невинна і що, крім нього, ніхто не зможе захистити її. Однак для цього він повинен викрити справжнього вбивцю.

Леблан Морис. Восемь ударов стенных часов ; Хрустальная пробка ; 813 : детектив. романы / Морис Леблан. - Х. : Паритет ЛТД, 1992. - 477 с. - ISBN 5-86906-019-2.

Твори класика французького детектива Моріса Леблана (1864 - 1941) об'єднані єдиним образом «джентльмена-грабіжника» Арсена Люпена. Це чарівний, дотепний і елегантний злодій, «Сірано де Бержерак злочинного світу», як назвав його Жан Поль Сартр. Злодій і сищик в одній особі, він вважає за краще не стільки скоювати злочини, скільки розплутувати їх, що він і робить дотепно, зухвало, з істинно галльським гумором.

Коллинз У. Лунный камень : роман / У. Коллинз ; [пер. с англ. М. Шагинян]. - Х. : "Паритет", 1992. - 432 с. - (Классика приключений). - ISBN 5-86906-011-7.

«Місячний камінь» - найвідоміший і, безперечно, кращий роман Уїлки Коллінза, перший англійський власне детективний роман. У ньому розказана не тільки таємнича історія викрадення алмазу, який переходив від одного незаконного власника до іншого, приносячи з собою прокляття, але і «дивна сімейна історія».
У цьому прекрасному творі органічно поєднуються риси класичного детектива, пригодницького та авантюрного роману, а дивовижне оповідання відразу ж захоплює читача і тримає в напрузі до останньої сторінки.

Стаут Р. Золотые пауки : Романы и повести: Пер. с англ. / Р. Стаут. - М. : Юрид. лит., 1990. - 575 с. : ил. - (Амер. детектив). - Содерж.: Смерть Цезаря; Умолкнувший оратор; Золотые пауки; Всех, кроме пса,- в полицию!; Повод для убийства. - ISBN 5-7260-0540-6.

Чергова справа легендарного детектива Ніро Вулфа, яке починалося як жарт або розіграш, раптово стає дуже серйозним. Гине сусід Вулфа - хлопчисько, який став свідком злочину. Розслідування трагедії стає для сищика справою честі.

Флеминг Я. Агент 007. Т. 2 / Я. Флеминг. - М. : Пролог, 1992. - 285 с.

До другого тому зібрання творів Яна Флемінга увійшли популярні романи та оповідання про пригоди Джеймса Бонда - агента 007 «Операція «Гром»»(1961), «На секретній службі Її Величності» (1962) ,«Восьминіжка»(1966), «Через снайперський приціл»(1966), «Надбання леді»(1966).

 

 

 

Friday, 01.12.2017 11:49 Вік: 7 Років