Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Thursday, 19.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

10 відомих автомобілів світу

Неможливо навіть уявити, що завдяки чудовому винаходу, який називається колесом, з'явиться ще більш дивна річ під назвою автомобіль.

У світовій колекції, яка на сьогоднішній день налічує близько 2000 серійних і дрібносерійних моделей, постійно з'являються нові, з різними шансами на успіх, на більш-менш стабільне становище на конвеєрі. Але на ринку головна увага приділяється споживчим властивостям автомобілів, їх оцінці з точки зору покупця. Перш за все потрібно вирішити, навіщо потрібен автомобіль. Варіантів безліч — їздити на роботу, на дачу, в далекі подорожі, возити родичів, вантажі, пасажирів або просто з міркування престижу. Для різних умов експлуатації підходять різні автомобілі.

Які машини мають право носити звання «кращі авто в світі»? Однозначно відповісти на це питання неможливо. Все залежить від критеріїв, за якими ці автомобілі оцінюються. Останнім часом найвідоміші автомобільні концерни випускають міцні, безпечні і надійні автомобілі. Однак, навіть високотехнологічні новинки іноді не можуть зрівнятися за ступенем «виживання» з добрим, старим автопромом. Ми підготували добірку з 10 відомих, надійних і популярних автомобілів, які можуть послужити ще не один десяток років.

 

Карпов И. А. Ford Focus : Устройство. Обслуживание. Ремонт. Эксплуатация / И. А. Карпов. - СПб. : Арус, 2005. - 460 с. : ил. - ISBN 5-89744-057-3.

Посібник складено на основі досвіду роботи станцій технічного обслуговування і містить технічні характеристики, описи ремонту окремих вузлів. Зібрані і представлені дані дозволяють власнику транспортного засобу визначитися в тому, які роботи по його обслуговуванню повинні бути проведені і коли, а також чи має сенс спробувати виконати їх самостійно.

Етцольд Г. Р. Ремонт и техобслуживание Mercedes кл. Е Limousine / модель Т / Г. Р. Етцольд. - СПб. : ЗАО "Алфамер Паблишинг", 2001. - 262 с. : ил. - ISBN 5-93392-036-3.

Від покоління до покоління автомобіль стає технічно складніше і вимагає великих витрат при ремонті. Мета цього посібника - з'ясування обсягу і ступеня складності ремонту, необхідність поповнення запчастин і деталей автомобіля для збереження експлуатаційної надійності та безпеки при русі. Дане видання представляє інтерес не тільки для широкого кола автолюбителів, а й фахівців автосервісу. Видання носить рекомендаційний характер.

Кумбер Я. Citroen BX : ремонт и техн. обслуж. / Я. Кумбер, К. Роджерс. - Хельсинки : Алфамер, 2000. - 267 с. : ил.

Даний посібник охоплює моделі автомобіля Citroen BX з кузовами типу «хетчбек» і «універсал» (включаючи  16-клапанні модифікації, а також ті, які випускалися спеціальними обмеженими серіями) оснащені бензиновими двигунами з робочим об'ємом 1360 см3 і 1905 см3. Посібник містить малюнки та описи, що сприяють кращому розумінню пристрою і роботи різних вузлів. Необхідні дії описані і зображені на фотоілюстраціях в чіткій покроковій послідовності.
Не містить опису варіантів з дизельними двигунами і повнопривідних моделей.

Мид Д. Volvo 850. Ремонт и техобслуживание / Д. Мид. - СПб. : Алфамер, 1997. - 230 с. - ISBN 1-85960-4560.

Даний посібник допомагає визначити, яку роботу треба виконати, дає рекомендації по поточному обслуговуванню автомобіля, дозволяє визначити логічний порядок дій, якщо в автомобілі раптом виникне несправність. Також посібник дає можливість виконати деякі ремонтні роботи самостійно.
Посібник оснащено необхідними ілюстраціями та описами, що сприяють кращому розумінню пристрою автомобіля.
Дане видання представляє інтерес не тільки для широкого кола автолюбителів, а й фахівців автосервісу. Видання носить рекомендаційний характер.
Всі моделі автомобіля Volvo 850 з бензиновими двигунами. Об'єм 1984 см3, 2319 см3, 2435 см3.

Discovery V8i, Tdi, Mpi : руководство по ремонту. - М. : Легион-Автодата, 2000. - 431 с. : ил. - ISBN 5-88850-104-2.

В даному сервісному посібнику дається покроковий опис ремонту і технічного обслуговування автомобілів Land Rover Discovery. У посібнику описані моделі з бензиновими і дизельними двигунами. Посібник містить опис і докладні відомості по діагностиці, ремонту і регулюванню елементів систем уприскування палива, інструкції з використання системи самодіагностики. Наведено можливі несправності вузлів і механізмів та методи їх усунення, розміри основних деталей, що сполучаються, і межі їх допустимого зносу. Книга призначена для автовласників, персоналу СТО та ремонтних майстерень.

Руководство по эксплуатации Lexus GS 300. - Б. м. : б. и., 1998. - 216 с. : ил.

У цьому посібнику детально описані основні технічні та експлуатаційні характеристики автомобілів марки Lexus. Викладений в «Посібнику» матеріал відноситься до всіх моделей марки Lexus, охоплює повний спектр обладнання як стандартної, так і додаткової комплектації.

Hyundai Excel / Scoupe / Accent / Lantra / Elantra / Coupe / Tiburon / Sanate / Sonata 1994-1998 гг.  : руководство по ремонту, эксплуатации и техн. обслуж. - М. : Техно-Book, 2002. - 272 с. : ил. - ISBN 3-03464-585-3.

В даному виданні представлені автомобілі Hyundai Excel / Scoupe / Accent / Lantra / Elantra / Coupe / Tiburon / Sanate / Sonata 1994-1998 рр. і їх модифікації. Представлена інформація по ремонту, технічного обслуговування, і експлуатації автомобілів. Даний посібник є докладною інструкцією по поточному технічному обслуговуванню і ремонту всіх деталей і вузлів автомобіля, призначений для автолюбителів, персоналу СТО.

Toyota Carina Е : устройство, техн. обслуж. и ремонт. - М. : Легион-Автодата, 2000. - 375 с. - ISBN 5-88850-106-9.

У посібнику дається покроковий опис процедур по експлуатації, ремонту і технічному  обслуговуванню автомобілів Toyota Carina E моделі 1992 - 1998 рр випуску, обладнаних бензиновими двигунами 4A-FE (1,6 л) 7A-FE (1,8 л), 3S-FE ( 2,0 л) і дизельними двигунами 2С (2,0л) і 2СТ (2,0 л з турбонаддувом). Видання містить докладні відомості по ремонту і регулюванню елементів системи керування бензиновими двигунами (вприскування палива і запалювання), ТНВД, інструкції з використання системи самодіагностики і рекомендації з регулювання і ремонту механічних та автоматичних коробок передач, елементів гальмівної системи (включаючи АБС), рульового управління і підвіски. Представлені докладні електросхеми для різних варіантів комплектації. Наведено можливі несправності та методи їх усунення, сполучені розміри основних деталей і межі їх допустимого зносу, рекомендовані мастильні матеріали і робочі рідини,
Посібник призначений для автовласників, персоналу СТО та ремонтних майстерень.

Honda Accord / Prelude / Accord Coupe / Accord Wagon / Inspire / Saber / Acura TL-CL 1996-2000гг. : руководство по ремонту, эксплуатации и техн. обслуж. - б. м. : Техно-Book, 2001. - 272 с. : ил. - ISBN 3-85729-622-7.

В даному виданні представлена ​​інформація по ремонту, технічному обслуговуванню і експлуатації автомобілів японської компанії Honda Accord / Prelude / Accord Coupe / Accord Wagon / Inspire / Saber / Acura TL-CL Рік випуску 1996 - 2000рр., та їх модифікації, призначені для Європи, США і Японії . У посібнику дається покроковий опис процедур по експлуатації, ремонту і поточного технічного обслуговування автомобілів Honda. Є повні схеми електрообладнання з чітким поділом на агрегати і вузли. Посібник призначено для автолюбителів, персоналу СТО, (сертифіковано для станцій технічного обслуговування) і ремонтних майстерень.

Skoda Octavia : все модели и модификации с бензиновыми и дизельн. двигателями : руководство по ремонту, эксплуатации и техн. обслуж. - Б. м. : Техно-Book, 2005. - 302 с. : ил. - ISBN 5-85493-093-5.

Даний посібник є докладною інструкцією по експлуатації автомобіля Skoda Octavia з докладним описом всіх моделей і модифікацій.
Описуються всі моделі і модифікації, бензинові двигуни об'ємом 1,6 л (55 і 74 кВт), 1,8 л а також бензиновий двигун 1,9 TDI. Особливу увагу приділено електроустаткуванню автомобіля. Є повна кольорова схема електрообладнання автомобіля з поділом на агрегати і вузли. Посібник призначений для автовласників і фахівців сервісних центрів.

 

 

 

Monday, 29.01.2018 10:38 Вік: 7 Років