Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

85 років кафедрі автомобілів

Від сивої давнини до сучасних магістралей

 

У жовтні 1931 року, як окремий самостійний підрозділ нашого університету, почала свій історичний шлях кафедра автомобілів. Під час створення ХАДІ його керівництво організувало десять кафедр, серед яких була кафедра "Автомобілі і двигуни". Під такою назвою кафедра існувала до 1945 року.

За цей період тричі мінявся завідувач кафедрою: з 1931 по 1933 рр. нею завідував А.І. Воєйков, з 1933 по 1935 рр. кафедру очолював М. П. Денисенко, а з 1935 по 1941 рр. завідував кафедрою кандидат технічних наук доцент І.Є. Любарський. У період з 1931 по 1941 рр. кафедра "Автомобілі і двигуни" об'єднувала усі автомобільні дисципліни, які належали автомобільному (механічному) факультету. Впродовж 1934 - 1936 років на кафедрі були створені лабораторія двигунів внутрішнього згорання і теорії автомобілів, а також кабінети пристрою автомобілів.

Велика увага приділялася удосконаленню і розвитку матеріальної бази кафедри. У 30-і роки тут проводилися дослідження у галузі теорії розрахунку двигунів внутрішнього згорання і механізмів трансмісії автомобілів. Наукові дослідження очолив кандидат технічних наук, доцент І.Є. Любарський. В цей же час на кафедрі була організована аспірантура. Зокрема, з 1939 року аспірантом кафедри "Автомобілі і двигуни" був Б.В. Решетников, який потім завідував кафедрою, був ректором ХАДІ. Хоча аспірантуру Б.В. Решетникову закінчити не довелося, оскільки почалася війна.

Кафедра "Автомобілі і двигуни" в 1945 році була реорганізована в кафедру "Автомобілі" і під такою назвою існувала до 1953 року, потім знову реорганізована в кафедру "Автомобілі і двигуни", до 1967 р. неодноразово реорганізовувалася і працювала як кафедра "Автомобілі і мотоцикли". А у 1967 році кафедра реорганізована в кафедру автомобілів, в 1973 році їй від кафедри експлуатації автотранспорту передана лабораторія швидкісних автомобілів.

З 1986 до 1997 рр. кафедрою завідував кандидат технічних наук доцент В.Н. Алексеєнко.

З грудня 1997 року, колектив кафедри очолює кандидат технічних наук, професор В. І. Клименко.

На кафедрі в 1995 році захищена докторська дисертація доцентом А.С. Федосовим, а в 1998 році - професором А.М. Туренко.

На кафедрі під керівництвом А.М. Туренка розроблено та впроваджено в серійне виробництво на Вовчанському агрегатному заводі сімейство апаратів пневматичних систем автотранспортних засобів, які використовуються Львівським і Лікінським автобусними заводами, Кременчуцьким автомобільним заводом, тролейбусним заводом в м. Енгельсі, Ставропольським заводом автомобільних причепів. Південним машинобудівним заводом (м. Дніпропетровськ) та іншими заводами, які підтримують з кафедрою тісні творчі зв'язки, що стосуються конструювання автомобілів, автобусів, тролейбусів, причепів. Сімейство апаратів пневматичного гальмового приводу має ряд оригінальних технічних рішень, які захищені чотирнадцятьма патентами України і Росії і мають вихідні характеристики на рівні кращих світових зразків. Співробітниками кафедри виконано повний цикл робіт з розробки конструкції, виготовлення дослідних зразків і випробуванню в стендових і дорожніх умовах регуляторів гальмівних сил, регуляторів рівня підлоги, пневмогідравлічного підсилювача приводу зчеплення. А.М. Туренко, В.І. Клименко, В.А. Богомолова, Л.А. Рижих у співавторстві виконана робота «Розробка теоретичних і практичних засад створення і промислового освоєння нового покоління конкурентоспроможних, високоефективних і надійних апаратів пневматичних систем дорожніх транспортних засобів», яка отримала Державну премію України в галузі науки і техніки.

Значних успіхів досяг колектив лабораторії швидкісних автомобілів, який створив понад 30 рекордно-гоночних і шосейно-кільцевих автомобілів. Загальне число рекордів автомобілів з маркою «ХАДІ» досягло 36, і 9 з них є міжнародними досягненнями. Спортсмени ХНАДУ в чемпіонатах України з шосейно-кільцевих перегонів в останні роки завойовують призові місця.

Активну участь у науковій роботі кафедри та створенні гоночних автомобілів приймають студенти. Щорічно захищаються 5 - 6 дипломних проектів з розробками конструкцій гоночних автомобілів.

 

 

Туренко А. Н. Повышение эффективности торможения грузовых и пассажирских автотранспортных средств с пневматическим тормозным приводом / А. Н. Туренко ; М-во образования Украины ; ХГАДТУ. - Х., 1997. - 352 с. - ISBN 5-7763-2719-9.

У монографії досліджуються питання підвищення ефективності гальмування вантажних автомобілів і автобусів, обладнаних пневматичним приводом гальм з урахуванням виконання автотранспортними засобами міжнародних нормативних документів. Наведено методи функціонального та міцного розрахунку елементів і гальмівної системи в цілому. Досліджено гальмівні механізми, мембранні виконавчі механізми і пневматичний гальмівний привід, його експлуатаційна надійність і довговічність.
Для інженерів-конструкторів, інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням, дослідженням, доведенням та обслуговуванням гальмівних систем автотранспортних засобів.

Реализация интеллектуальных функций в электронно-пневматическом тормозном управлении транспортных средств : монография / [А. Н. Туренко, В. И. Клименко, В. А. Богомолов, Л. А. Рыжих, Д. Н. Леонтьев, А. Н. Красюк, Н. Г. Михалевич] ; М-во образования и науки Украины, ХНАДУ. - 2-е изд. - Х. : ХНАДУ, 2015. - 450 с. - ISBN 978-966-303-570-3.

Наведено результати наукових досліджень у галузі проектування автоматизованого гальмівного керування. На основі системного підходу розроблено методи розрахунку базових параметрів руху транспортного засобу при гальмуванні з автоматизованим гальмівним керуванням.
Матеріали монографії містять роботи, що були виконані співробітниками кафедри автомобілів Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.
Розрахована на науково-технічних працівників та експертів у галузі автомобільного транспорту, а також студентів і аспірантів транспортних ВНЗ.

Автотехнiчна експертиза. Дослiдження обставин ДТП : пiдручник / А. М. Туренко, В. I. Клименко, О. В. Сараєв, С. В. Данець ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2013. - 319 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-470-6.

Розглянуто основні поняття аналізу дорожньо-транспортної пригоди, організаційно-правові питання судової авто технічної експертизи, докладно подано процес гальмування транспортного засобу, проаналізовано різноманітні експертні методики, показано вплив керованості та стійкості руху автомобіля на безпеку руху, дана оцінка існуючим методикам розрахунку маневру автомобіля, наведено новітні технології дослідження обставин дорожньо-транспортної пригоди. У виданні вперше розглянуто вплив конструкції сучасної анти-блокувальної системи на ефективність гальмування транспортних засобів та надано конкретні рекомендації з визначення останньої. Отримало подальший розвиток дослідження складних варіантів наїзду на пішохода, що відбуваються в умовах оглядовості, обмеженою рухомою перешкодою.
Підручник призначений для студентів автодорожніх вищих навчальних закладів. Він також може використовуватись у межах програми підготовки судових експертів-автотехніків, фахівців з автотехнічних досліджень та аварійних комісарів.

Туренко А. Н. Теоретическое и экспериментальное исследование вакуумного усилителя тормозного привода автомобилей : монография / А. Н. Туренко, С. Н. Шуклинов ; М-во образования и науки, молодежи и спорта Украины, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 219 с. - ISBN 978-966-303-410-2.

Наведено аналіз конструкцій вакуумних підсилювачів, робочих процесів клапанного і слідкуючого пристроїв, статичних характеристик вакуумних підсилювачів гальмового приводу. Виконано математичний опис робочих процесів, імітаційне і експериментальне дослідження вакуумних підсилювачів гальмових приводів.
Видання розраховано на конструкторів автомобільних заводів, наукових працівників, аспірантів, магістрів і студентів технічних університетів.

Туренко А. Н. Импульсные магнитные поля для прогрессивных технологий : монография / А. Н. Туренко, Ю. В. Батыгин, А. В. Гнатов. - Х. : ХНАДУ, 2009. - 236 с. : ил. - ISBN 978-966-303-263-4.

Вперше описано комплекс теоретичних і експериментальних досліджень, в результаті яких з’явилися конструкції реально діючих інструментів, що працюють на тяжіння і дозволяють практично усувати вм’ятини на заданих ділянках поверхні листових металів.
Призначена для фахівців в сфері електромагнітних технологій, що відповідають вимогам сучасності.

Туренко А. Н. Автотехническая экспертиза : учеб. пособие / А. Н. Туренко, В. И. Клименко, А. В. Сараев ; М-во образования и науки Украины, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2007. - 156 с. - ISBN 978-966-303-161-3.

Розглянуті особливості організації і провадження судової авто технічної експертизи в Україні. Проаналізовані процес гальмування і параметри гальмівної ефективності автомобіля. Наведені методики експертного розрахунку дорожньо-транспортних пригод, що найбільш часто зустрічаються. Досліджена можливість уникнення дорожньо-транспортної пригоди. Викладена оцінка технічного стану автомобільних систем, що впливають на безпеку руху.
Призначений для студентів спеціальностей «Автомобілі і автомобільне господарство», «Організація і регулювання дорожнього руху», «Колісні та гусеничні транспортні засоби», а також може бути рекомендовано інженерно-технічним працівникам автомобільного транспорту, фахівцям з безпеки руху і авто технічної експертизи.

Теоретические и практические основы создания электропневматического тормозного привода и антиблокировочных систем автотранспортных средств : монография / А. Н. Туренко, В. И. Клименко, С. И. Ломака, Л. А. Рыжих, Н. Г. Михалевич, А. А. Чебан. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 334 с. : ил. - ISBN 978-966-303-436-2.

Досліджені особливості робочих процесів в електропневматичному гальмівному приводі і анти блокувальній гальмівній системі та показана перспектива їх вдосконалення. Наведені рекомендації по вибору параметрів електропневматичного гальмівного приводу і анти блокувальної гальмівної системи, що забезпечують високу ефективність гальмування автотранспортних засобів і відповідність нормативним вимогам.
Розрахована на бакалаврів, магістрів, аспірантів, наукових і патентно-технічних працівників, а також експертів, що займаються проектуванням, вдосконаленням, дослідженням, і експертизою в експлуатації автоматизованого гальмівного керування автотранспортних засобів.

Основы прикладной теории колебаний : учеб. пособие для студентов вузов / А. Н. Туренко, В. И. Клименко, В. А. Богомолов и др. ; М-во образования и науки Украины, ХНАДУ. - Х., 2002. - 128 с. - ISBN 966-7839-79-6.

У пропонованому навчальному посібнику представлений базовий курс з навчальної дисципліни «Прикладна теорія коливань». Розглянуто прикладні методи інертного аналізу коливальних систем з однією, двома і багатьма ступенями свободи, включаючи і континуальні системи.
Для студентів, які навчаються за спеціальністю «Колісні та гусеничні транспортні засоби».

Туренко А. М. Оцiнка ефективностi гальмування транспортного засобу в структурi дослiдження дорожньо-транспортної пригоди : [монографiя] : присвяч. до 85-рiччя заснування ХНАДУ та 85-рiччя автомоб. ф-ту / А. М. Туренко, О. В. Сараєв ; М-во освiти i науки України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2015. - 360 с. - ISBN 978-966-303-621-2.

Розглянуто сучасні показники аналізу дорожньо-транспортної пригоди та докладно подано процес гальмування транспортного засобу в контексті дослідження дорожньо-транспортної пригоди.
Проаналізовано різноманітні теоретичні, експериментальні та експертні методи оцінки ефективності гальмування транспортного засобу. Наведено результати експериментальних досліджень з оцінки ефективності гальмування різних категорій транспортних засобів, а також саморобних спортивних та ретро автомобілів. Встановлено вплив тенденції розвитку конструкції гальмівної системи на ефективність гальмування транспортного засобу. Розроблено метод з оцінки ефективності гальмування транспортного засобу, який враховує не тільки експлуатаційні фактори, а і вплив на процес гальмування особливостей конструкції гальм, а саме наявності чи відсутності анти блокувальної системи. Удосконалено та розроблено вимірювальну систему з оцінки ефективності гальмування транспортного засобу шляхом застосування сучасних аналогово-цифрових технологій. Зроблено наукові прогнози та наведені новітні технології дослідження обставин дорожньо-транспортної пригоди.
Монографія призначена для фахівців з авто технічних досліджень, аварійних комісарів та може використовуватись у межах програми підготовки студентів автодорожніх вищих навчальних закладів.

 

 

Wednesday, 05.10.2016 09:52 Вік: 8 Років