Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Thursday, 19.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Яскраві жінки — яскраві долі

Чоловік великий на землі і в століттях, але кожна йота його величі виросла з жінки.

Уолт Уітмен

 

Книжкова виставка «Яскраві жінки — яскраві долі» представляє увазі читачів книги, що розповідають про жінок, які залишили свій слід в історії. Прочитавши кожну з представлених книг, можна дізнатися секрети жінок, що стали символом епохи, відкрити завісу над багатьма таємницями їх творчого й особистого життя.


У всі часи імена знаменитих жінок були на слуху у суспільства. В ім'я жінки відбувалися подвиги, руйнувалися цілі цивілізації і споруджувалися храми. Їх оспівували поети. Ними захоплювалися художники. Вони панували в кіно. Вони блищали на сцені. Вони цікаві і сьогодні...


Видатні таланти, разючі долі, вірність власним покликанням, рідкісна краса і внутрішня гідність — цими жінками не можна не захоплюватися! Їх не можна не любити! Історії жінок різні, незвичайні і захоплюючі. Ласкаво просимо в світ знаменитих жінок!

 

Семашко И. И. Сто великих женщин / И. И. Семашко. - М. : Вече, 2000. - 572 с.

Героїнями нової книги серії "100 великих", є великі жінки, як добре відомі читачам: Клеопатра, Нефертіті, Княгиня Ольга, Катерина II, Жорж Санд, Майя Плісецька, Маргарет Тетчер, Ванга та інші. Дана книга - не дослідження жіночої психології та не роздуми про призначення жінки, це ціла галерея історій життя найвидатніших жінок, які можуть розглядатися в якості символів свого часу.

Знаменитые женщины планеты / авт.-сост. Л. В. Петкевич. - Минск : Литература, 1998. - 512 с. - (ХХ век).

У всі часи поряд з чоловіками в центрі різноманітних історичних подій були присутні жінки, визначаючи і направляючи їх хід. І на даний момент світові зірки естради, кінозірки, жінки-політики, жінки-композитори привертають нашу увагу і заставляють говорити про себе.

Дочь Петра Великого. - М. : Олма-Пресс, 1999. - 576 с. : ил. - (Женщина на троне). - Из содерж. : Императрица Елизавета Петровна / Д. Мородовцев. Императрица Елизавета / Г. Самаров. Императрица Елизавета / К. Фирсов и др.

В том серії увійшли нарис Данила Мордовцева і роман німецького письменника Грегора Самарова, що розповідають про життя, вступ на трон і правління дочки Петра I, а також нариси відомих істориків минулого століття К. Бестужева і Н. Н.Фірсова.
Редакція роману Грегора Самарова підготовлена спеціально для серії "Жінка на троні".

Хаггард Р.  Клеопатра ; Люди тумана : романы : пер. с англ. / Р. Хаггард. - Волгоград : Ниж.-Волж. кн. изд-во, 1989. - 384 с.

Історичний роман «Клеопатра» Хаггарда перенесе читача в Древній Єгипет. Сувій папірусу, знайдений в одній з пірамід, оповідає про реальні історичні особи - Клеопатру, Антонія...

Шарль-Ру Э.  Непостижимая Шанель / Э. Шарль-Ру. - М. : Прогресс, 1996. - 493 с. - (Женщина-миф).

Едмонда Шарль-Ру пропонує читачам свою версію життя Габріель Шанель - жінки-легенди, яка створила самобутній французький стиль одягу, відомий всьому світу як стиль Шанель.
Багато знаменитостей в період між двома світовими війнами - Кокто, Пікассо, Дягілєв, Стравінський - були близькими свідками цієї надзвичайної, сповненої пригод долі, але вона зуміла залишитися загадковою для всіх, хто її знав. Книга розповідає про те, з яким мистецтвом Шанель зуміла зробити себе досконалою і незбагненною.

Хотулев В. Клавдия Шульженко : Жизнь, любовь, песня / В. Хотулев. - М. : Олимп, 1998. - 411 с. - (Женщина-миф).

Народна артистка СРСР Клавдія Іванівна Шульженко довгі роки була неймовірно популярна. І в той же час її особисте життя залишалася таємницею за сім'ю печатями... Книга розповідає про дуже непростий творчий шлях великої радянської співачки, про її чоловіків, захоплення і пристрасті... І звичайно, про її пісні, які нерозривно пов'язані з етапами життя країни.

Уолкер А. Одри / А. Уолкер. - Смоленск : Русич, 1997. - 441 с. - (Женщина-миф).

Розповідь про кіно 50-60-х років була би не повною без імені талановитої, неповторної Одрі Хепберн, яка запам'яталася своїми ролями у фільмах «Війна та мир»,  «Моя прекрасна леді»  і «Як вкрасти мільйон». Заснована на численних документах та інтерв'ю з близькими людьми актриси, книга відомого британського журналіста і письменника розповідає про надії, мрії, прихильності красивої, мужньої і тендітної жінки з драматичною долею, затьмареної сімейними таємницями і важким військовим дитинством. Аналізуя її сходження до слави і всесвітньої популярності, автор захоплююче розповідає про унікальне поєднанні удачі і таланту, що дозволила чарівній дівчині всього за один рік завоювати бродвейські підмостки і голлівудські знімальні майданчики.

Виккерс Х. Грета Гарбо и ее возлюбленные / Х. Виккерс. - Смоленск : Русич, 1997. - 455 с. - (Женщина-миф).

Книга Британського письменника Х. Віккерса розповідає про кіноактрису Грету Гарбо, яка стала легендою ще за життя. Доля цієї знаменитої жінки постає перед читачем в переплетенні з долями людей, які кохали її. Марлен Дітріх, Мерседес де Акоста, Ева Ле Галле - ці та багато інших осіб зіграли важливу роль в житті Грети Гарбо, найкрасивішої жінки всіх часів, блискучої актриси, яка створила на екрані образи загадкових фатальних героїнь.

Отт У. Телевизионное знакомство / У. Отт. - М. : Искусство, 1992. - 255 с. : ил.

До книги увійшли записи передач з популярного циклу "Телевізійне знайомство", з таким відомими жінками як Людмила Гурченко, Алла Пугачова, Майя Плисецька, а також коментарі до них автора, відомого естонського тележурналіста Урмаса Отта.

Цветаева М. И. За всех – противу всех!: Судьба поэта: В стихотворениях, поэмах, очерках, дневниковых записях, письмах / сост. Л. В. Поликовской ; вступ. ст., коммент. Л. В. Поликовской, М. О. Долговой. - М. : Высш. Шк., 1992. - 384 с. - (Б-ка студента-словесника).

Ця книга про долю Марини Цвєтаєвої, написана нею самою. Щоденники, листи, вірші зливаються в єдиний художній текст, цікавий і як документальне свідчення про епоху, і як історія душі Поета. Статті, присвячені сучасникам - Маяковському і Пастернаку, Бальмонту, Сологубу, Северянину, - відкривають читачеві творчі принципи самої Цвєтаєвої. Листи 30-х - 40-го років - трагічний епілог життя поетеси. Багато текстів цієї книги друкуються у нас в країні вперше, інші маловідомі. Сподіваємося, що читач не залишить без уваги статтю-есе та коментар, що доповнюють відомості про біографію Поета і про різні реалії епохи.

 

 

 

Monday, 06.03.2017 11:04 Вік: 8 Років