Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Книги як люди

Книги похожи на людей. Их обложки и страницы - тело, а строчки и межстрочия - душа. Среди них тоже бывают пустые красавицы и дурнушки с ярким внутренним миром.

Надея Ясминска. «Книгармония»


У вересні наша бібліотека відзначає ювілей. Нам виповнюється 80 років. Готуючись до цієї дати, ми вирішили перебрати наші книжкові полиці і познайомити вас з найвидатнішими книгами, у яких яскраво виражена та чи інша характерна риса. Хочете-вірте, хочете-ні, але книги дуже схожі на нас, людей. Деякі з них страждають самотністю, інші ж - користуються небувалою популярністю і зачитані майже до дірок. Різні характери і долі, вік і навіть ... вага! Ви зможете в цьому переконатися самі, ознайомившись з нашою книжковою виставкою.

 

Найдружелюбніша. Ця книга здатна сприймати оточуючих її людей, як своїх близьких, і щиро проявляти до них дружню прихильність.

Карнеги Дейл. Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей... / Дейл Карнеги. - М. : ООО "Евро-пресс", 2005. - 593 с. - ISBN 5-85550-095-0.

В даному виданні зібрані три найбільш популярні роботи великого американського оптиміста XX століття Дейла Карнегі: "Як завоювати друзів і впливати на людей", "Як розвинути впевненість у собі і впливати на людей шляхом публічних виступів", "Як перестати турбуватися і почати жити". Вищевказані бестселери Дейла Карнегі допомогли багатьом знаменитим і багатим людям стати такими. Якщо ви бажаєте освоїти безконфліктне та результативне спілкування з носіями різних характерів і темпераментів, ви, безсумнівно, оціните вміст цієї книги.

Найвеселіша. Ця книга здатна підняти настрій будь-кому. Видання для тих, хто любить сатиру, гумор і сміх.

Глазовий Павло. Сміхологія: Книга для всіх, кому любий сміх / Павло Глазовий. – 2-ге вид., доп. - К. : Дніпро, 1989. – 575 с. -  ISBN 5-308-00526-5.

Книгу відомого українського поета, лауреата премії імені Остапа Вишні, складають його кращі гумористичні та сатиричні твори з попередніх видань. Значна частина вміщених туту байок та усмішок неодмінно входить до репертаура професійних та самодіяльних артистів.

Найзагадковіша. Книга, яка зберігає в собі найбільші таємниці, секрети, загадки і феномени.

Непомнящий Н. Н. Сто великих тайн / Н. Н. Непомнящий, А. Ю. Низовский. - М. : Вече, 2000. - 575 с. - (100 великих). - ISBN 5-7838-0463-0.

Автори представили на суд читачів самі незвичайні таємниці землі і Всесвіту, природи і людини. Історії повідають про такі загадки, як «великий вибух», всесвітній потоп, феномен НЛО, малюнки в пустелі Наска, паралельні світи, Антлантида, і привідкриють завісу таємниць людства.

Найзаможніша. Ціна цього тритомника набагато більша, ніж середньомісячна зарплата бібліотекаря - 5598 грн.

Анурьев В. И. Справочник конструктора-машиностроителя : в 3-х т. / В. И. Анурьев ; под ред. И. Н. Жестковой. - 9-е изд., перераб. и доп. - М. : Машиностроение, 2006. - 928 с. - ISBN 5-217-03343-6.

Даний довідник є настільною книгою конструкторів, які розробляють нестандартне технологічне обладнання у всіх галузях промисловості, а також нову і експериментальну техніку.

Найтовстіша. Пишні форми хрестоматії з української літератури вмістили 1327 сторінок.

Українська лiтература ХIХ ст: хрестоматiя : навч. посiб. для студ. вузiв / упор. Н. М. Гаєвська. - К. : Либiдь, 2006. - 1327 с. : iлюстр. - ISBN 966-06-0433-5.

Хрестоматія вміщує твори 60 письменників, які виступили в літературі впродовж ХІХ ст. - від початку до 90-х років. Поряд зі знаними митцями представлено творчість майстрів слова, мало відомих сучасному читачеві. Широко використано матеріал архівів. Окрім художніх творів, подано тексти літературно-критичних праць М. Костомарова, М. Шашкевича, П. Куліша, І. Нечуя-Левицького та ін. Видання містить біографічні довідки про письменників, бібліографію творів та праць про них.

Наймудріша. Гранична концентрація людської думки, вміщена в афоризмах і висловлюваннях великих людей.

Мудрые мысли : по рус. и иностр. источникам / сост. Анатолий Туренко. - Х. : ХНАДУ, 2013. - 387 с. : ил. - ISBN 978-966-303-471-3.

Видання містить думки великих людей, що передаються з покоління в покоління, які розкривають сенс значущих подій в житті кожної людини.

Найтрагічніша. Фотоальбом про найбільшу техногенну катастрофу, що обернулася трагедією для всього світу і назавжди змінила долі мільйонів людей.

Ймення зорi Чорнобиль : фотоальбом / ред.-уклад. М. Лябах. - Чорнобиль : Чорнобильiнтерiнформ, 1996. - 233 с. : iлюстр. - ISBN 5-7707-9214-0.

Неначе збулись пророчі слова святого Івана Богослова, наведені у кінці Вічної Книги: «…велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. А ймення зорі тій Полин…». Чорнобильська трагедія – це жорстоке і, мабуть, останнє попередження людству. У книзі багато фотографій. Вони говорять безмовно: то чорними болями людськими, то жевріючою надією, то засторогою. Але істина у висвітленні головної її теми – здолання атомного лиха – незаперечна.

Найпопулярніша. В читальному залі довідник видавався нашим читачам більш ніж 2170 разів.

Краткий автомобильный справочник / НИИАТ. - М. : Трансконсалтинг, 1994. - 779 с. - ISBN 5-7441-0002-4.

У довіднику, крім коротких технічних характеристик рухомого складу, розміщені переліки основних офіційних документів з автомобільного транспорту, наведені використовувані на практиці економічні показники діяльності автотранспортних підприємств.

Найстарша. 111-річна книга 1903 року видання, зі старої російської орфографією, що використовувалася ще до реформи мови 1918 року.

Атласъ плодовъ : в 4-х т. Вып. 1 / под. общ. ред. А. С. Гребницкаго ; Императорское россійское общество плодоводства. – СПб. : Экспедиція заготовленія государственныхъ бумагъ, 1903. – 589 с.

Представлено сто хромлітографованих таблиць із зображенням 109 кращих і найбільш поширених, на той час, в Росії промислових сортів яблук, груш і кісточкових. На кожний фрукт складено повну помологічну характеристику та створено якісну ілюстрацію.

Найменша. Звання найменших книг ми присудили книжкам-маляткам з міні-антологією російської поезії. Розміри цих крихіток 7,5х5,5 см.

Осень : Мини-антол. рус. поэзии. / сост. В Амелин. - Х. : Фолио, 1999. - 125 с. - ISBN 996-03-0688-1.

Міні-антологія російської поезії, до якої увійшли книги «Осінь», «Зима», «Весна» і «Літо», об'єднала вірші кращих російських поетів про пори року.

Найбільша. У жіночу сумочку така книга точно не поміститься. Її і підняти досить важко. Розміри атласу 51х34 см, товщина 7,5 см, а вага - 6,5 кг.

Атлас мира / Главное управление геодезии и картографии МВД СССР. – М., 1954. – 283 с.

Атлас включає в себе політичну і фізичну карти світу. У ньому переважають загальногеографічні карти, що дають докладні описи про гідрографії та рельєфи земної поверхні, про політико-адміністративний поділ, населені пункти та шляхи сполучення СРСР і зарубіжних країн.

Найчисленніша. Книга-рекордсмен за кількістю примірників у фонді бібліотеки. На наших полицях розмістилась велика родина з 780 книг.

Саенко Н. В. Сто газетных статей на английском языке : учеб. пособие / Н. В. Саенко ; М-во образования и науки Украины; ХГАДТУ. - Х., 2000. - 284 с. - ISBN 966-7839-14-1.

Посібник є збіркою текстів, взятих з британських, американських, російських і українських газет, на найрізноманітніші суспільно-політичні та економічні теми.

 

 

Friday, 19.09.2014 12:15 Вік: 10 Років