Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Михайло Абович Подригало

До 65-річчя від дня народження

 

Професор Михайло Абович Подригало – відомий учений у галузі теорії та робочих процесів автомобілів та тракторів. Автор майже 600 наукових праць, зокрема 14 монографій, понад 30 навчально-методичних видань, у тому числі шести навчальних посібників, з яких два – із грифом Міністерства освіти і науки України, та 70 патентів і авторських свідоцтв на винаходи. Підготував п’ятьох докторів та 15 кандидатів наук. Має великий досвід наукової та педагогічної роботи і вагомі здобутки у науково-педагогічній діяльності. У різні роки працював у чотирьох спеціалізованих вчених радах, у 2000-2004 рр. був членом Експертної ради з транспорту ВАК України.

М. А. Подригало заснував і очолює наукову школу “Функціональна стабільність автомобілів та тракторів”.

На кафедрі, яку очолює Михайло Абович, працюють четверо докторів та 16 кандидатів наук, а також здійснюється підготовка фахівців.

Михайло Абович – лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, академік і дійсний член Транспортної академії України, академік-секретар відділення “Автомобільний транспорт” північно-східного Центру ТАУ.

Вітаємо ювіляра із радісним життєвим святом! Зичимо Вам щастя і здоров’я, успіхів у роботі, тепла і злагоди, родинного затишку і любові Ваших рідних, близьких та друзів. Нехай здійсняться Ваші творчі задуми і плани, а всі починання нехай супроводжують надія та успіх. Хай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням і радістю.

 

 

Подригало М. А. Новое в теории эксплуатационных свойств автомобилей и тракторов : [монография] / М. А. Подригало ; МВД, нац. акад. внутр. войск МВД Украины. - Х. : НАВВ МВД Украины, 2013. - 221 с. - ISBN 978-966-8671-45-6.

У монографії, розрахованій на студентів, магістрантів і аспірантів автомобільної і тракторної спеціальностей вищих навчальних закладів, викладено нові сучасні погляди на теорію експлуатаційних властивостей автомобілів і тракторів. У роботі використані результати наукових досліджень автора і його учнів.

Динамика колеса и устойчивость движения автомобиля : [монография] / У. А. Абдулгазис, А. У. Абдулгазис, Д. М. Клец, М. А. Подригало ; под ред. У. А. Абдулгазис. - Симферополь : "Диайпи", 2010. - 208 с. - ISBN 978-966-491-120-4.

Досліджено динаміку автомобільного колеса. Досліджено процеси, що протікають в зоні контакту одиночних і здвоєних коліс з дорогою. Проведено оцінку впливу нерівномірності динамічних радіусів коліс на стійкість руху автомобіля.
Видання розраховане на конструкторів автомобільних заводів, експлуатаційників, аспірантів, магістрів і студентів технічних університетів.

Маневренность и тормозные свойства колесных машин / М. А. Подригало, В. П. Волков, В. И. Кирчатый, А. А. Бобошко ; под ред. М. А. Подригало. - Х., 2002. - 403 с. : ил. - ISBN 966-7839-92-3.

Розглянуто питання маневреності і гальмових властивостей колісних машин. Наведені математичні моделі повороту колісних машин і стійкості руху, визначена оцінка їх гальмових властивостей.
Розглянуто питання забезпечення стабільності вихідних характеристик гальмових систем і виконано прогноз зміни нормативних вимог до ефективності гальмування.
Розрахована на інженерів-конструкторів автомобільних і тракторних заводів, наукових співробітників, аспірантів, магістрів і студентів автомобільних спеціальностей технічних університетів.

Подригало М. А. Технологiчнi основи машинобудування : навч. посiб. для студ. вузiв / М. А. Подригало, О. С. Полянський, Б. В. Савченков ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 112 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-463-8.

Викладено основні поняття виробу й виробництва, методу обробки, якості поверхонь деталей машин, точності обробки, технічного нормування, автоматизації виробництва, роботизації в автоматизованому проектуванні.
Призначено для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються в галузі знань 0101 “Педагогічна освіта”, за напрямом підготовки “Професійна освіта”, за спеціальністю 6.0101401 “Професійна освіта” та профілем підготовки “Транспорт”.

Динамика автомобиля / М. А. Подригало, В. П. Волков, А. А. Бобошко, В. А. Павленко, В. Л. Фауст, Д. М. Клец, В. В. Редько ; под ред. М. А. Подригало. - Х. : ХНАДУ, 2008. - 423 с. - ISBN 978-966-303-118-0.

Виконано аналіз деяких експлуатаційних властивостей автомобілів.
Видання розраховано на конструкторів автомобільних заводів, наукових співробітників, аспірантів, магістрів та студентів технічних університетів.

Технологiя наукових дослiджень (на прикладах автомобiльного транспорту) : навч. посiб. для студ. вузiв / В. П. Волков, М. А. Подригало, В. М. Мiщенко, М. М. Альокса ; М-во освiти i науки України; ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2008. - 381 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-180-4.

У навчальному посібнику викладено технологію наукових досліджень. Наведено відомості про науку, методи обґрунтування теми теоретичних й експериментальних досліджень, засобів і способів вимірювань. Висвітлено питання планування та організації наукових досліджень.
Навчальний посібник призначений для студентів і магістрів технічних університетів, що здійснюють підготовку фахівців зі спеціальностей “Автомобілі та автомобільне господарство”; “Професійне навчання – Експлуатація та ремонт міського та автомобільного транспорту”, “Метрологія, сертифікація та стандартизація”, а також фахівців, які працюють у галузі конструювання, випробування та експлуатації автомобілів.

Устойчивость колесных машин против заноса в процессе торможения и пути ее повышения / М. А. Подригало, В. П. Волков, В. Ю. Степанов, М. В. Доброгорский. - Х. : ХНАДУ, 2006. - 335 с.

Виконано аналіз і розглянуто шляхи підвищення стійкості колісних машин проти замета у процесі гальмування.
Видання призначено для конструкторів автомобільних заводів, наукових працівників, аспірантів, магістрів і студентів автомобільних спеціальностей технічних університетів.

 

 

Thursday, 20.10.2016 10:13 Вік: 8 Років