Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

«Мистецтво бути жінкою»

Ты - женщина, ты - книга между книг,
Ты - свернутый, запечатленный свиток;
В его строках и дум и слов избыток,
В его листах безумен каждый миг.

Валерій Брюсов


Жінка - це гнучке і багатогранне створіння. У житті вона повинна володіти цілим набором ролей, щоб бути вірним другом, привабливою жінкою, вмілою дружиною, мамою і господинею, надійним тилом і натхненницею чоловіка.
Ми можемо регулярно доглядати за своєю зовнішністю, бути в курсі останніх тенденцій моди і відвідувати спортивні зали, володіти багатьма талантами, бути професіоналами в своїй галузі і робити успішну кар'єру, присвячувати весь свій час дітям і чоловікові, але в той же час все рідше і рідше згадувати про те, що ми не просто "мами" або "дружини", а в першу чергу - жінки.
Ми хочемо запропонувати вам зазирнути в себе, згадати про свої переваги, про свою істинну, жіночу природу і про те, що бути жінкою – це справжнє мистецтво.

Самое высокое чувство / сост. П. Я. Жигалов. – Львов : Вища шк., 1984. – 80 с.

У збірнику зібрано вислови та афоризми великих мислителів, вчених, письменників різного часу і народів про надлюдяніше почуття – почуття любові, форми його прояви.
Рекомендовано для викладачів, вихователів, молоді.

Энциклопедия семейной жизни. Все для женщин : в 2-х т.- Донецьк : Отечество,1994- .-
  Т. 1. - 1994.- 444 с.

У книзі надано поради з догляду за житлом, кулінарні рецепти, психологічні тести тощо.
Це видання ознайомить Вас з принципами здорового та раціонального харчування, навчить виглядати елегантно і привабливо, дозволить оволодіти мистецтвом одягатися, розкриє різні грані Вашого характеру за допомогою різноманітних психологічних тестів, занурить Вас у світ жіночих захоплень і розкриє масу секретів по догляду за собою.

Ласси, Н. Красота, здоровье и обаяние женщины / Н. Ласси. – Спб. : Энергоатомиздат,1994. – 160 с. : ил.

Як зберегти здоров'я, зовнішню красу і привабливість жінці будь-якого віку? У книзі Неллі Лессі в доступній і захоплюючій формі викладені проблеми косметології, дані практичні рекомендації по оздоровленню організму, уходу за шкірою і волоссям. Приділено увагу питанням раціонального харчування, збереження фігури, використання лікарських рослин. Розповідається про стилі моди, макіяж та парфумерію.

Образцова, Л. Твой дом, твоя семья / Л. Образцова. – 3-е изд. перераб. и доп. – СПб. : Лениздат, 1992. – 222 с. : ил.

У цій книзі – жінки, матері, господині – знайдуть відповіді на багато питань, що постійно виникають вдома. Автор радить читачу, як правильно вести господарство, виховувати дітей, раціонально організовувати харчування сім'ї, її відпочинок, піклуватися про своє здоров’я.

Женская магия / [сост. Л. М. Малышева]. – М. : Мол. гвардия, 1990. – 231 с. :ил.

Кохання, чоловік і жінка, що думає про кохання чоловік та що думає про кохання жінка, жіноча емансіпація, чарівність та таємниці жіночої привабливості, правила хорошого тону - відповіді на ці питання отримає читач, перегортаючи сторінки видання „Жіноча магія”.

Секреты женской красоты / [авт.-сост. С. А. Малеваная]. – Харьков : Фолио ; М. : АСТ, 2000. – 398 с. – (Домашняя библиотека).

Складові жіночої краси: косметика, догляд за шкірою обличчя, тіла, аромотерапія, талісмани, амулети – все це знайде читач, до рук якого надійшла ця книжка. В доступній та дотепній формі автор закликає жінок підвищити свою чарівність завдяки наданим порадам.

Митрофанова, А. П. Энциклопедия рукоделия / А. П. Митрофанова. – Ростов н/Д : Феникс, 2000. – 448 с. – (Дамский клуб).

В енциклопедії надано опис найпопулярніших видів рукоділля: плетіння бісером, філейне в’язання, макраме, вишивання, плетіння мережива, фріволіте. Речі, зроблені своїми руками, будуть відрізнятися вишуканістю і особливою теплотою.

Михайлов, В. С. Кулинарный калейдоскоп / В. С. Михайлов, А. В. Антошин. – М. :Агропромиздат, 1991. – 352 с. : ил.

Автори пропонують засоби раціонального приготування домашніх страв на основі рецептів старої, традиційної кухні і кухні нової, нетрадиційної, альтернативної. Надано оригінальні поради і рекомендації.

Новикова Е. Ф. Вдохновение: Аранжировка цветов. Флористика / Е. Ф. Новикова. – Минск : ПП “МЕТ”, 1994. – 483 с.: ил.

Книжка-альбом присячена мистецтву аранжировки квітів та флористики, що стає все більш популярним в усьому світі. Містить кольорові ілюстрації авторських робіт, які відображають напрямки даної теми, розкриває секрети давнього і водночас завжди молодого мистецтва, пояснюючи текст малюнками.

 

 

Wednesday, 13.03.2013 13:56 Вік: 12 Років