Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Міжнародний день дарування книг

Дім, в якому немає книг, подібний до тіла, позбутого душі.

Цицерон

 

14 лютого − Міжнародний день дарування книги (International Book Giving Day). Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги.

Міжнародний день дарування книжок − одне з найцікавіших та наймолодших свят у календарі, яке об’єднує всіх, хто дарує книги бібліотекам і взагалі просто один одному. Свято започаткувала американка Еммі Бродмур . Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Згодом це починання підтримали у всьому світі.

Це свято відкриває нові можливості партнерства бібліотеки з меценатами − юними читачами, їхніми батьками та вчителями, письменниками, видавництвами й книгарнями та багатьма іншими, хто живе й працює, хто творить для читачів бібліотек.

 

 

Компьютерное проектирование и расчет на прочность деталей автомобиля : учеб. пособие для студентов вузов / А. Н. Туренко, В. А. Богомолов, А. С. Степченко и др. ; М-во образования и науки Украины; ХНАДУ. - Х., 2003. - 336 с. : ил. - ISBN 966-7839-95-8.

Викладено основи проектування, методів розрахунку на міцність деталей автотранспортних засобів, використовуваних у сучасних CAD/CAM-системах. Розкрито питання теорії пружності, напруженого та деформованого стану конструкцій, методи розв’язання задач на міцність і стійкість. Розглянуто різноманітні спрощені моделі розрахункових конструкцій, моделювання поведінки оболонок і стрижнів, вирішення деяких практичних задач з допомогою спеціалізованих програмних комплексів (ANSYS, CosmosWorks).
Призначений для студентів спеціальностей “Колісні та гусеничні транспортні засоби”, “Автомобілі та автомобільне господарство”, а також інженерно-технічних працівників, які займаються проектуванням.

Автомобиль. Особенности конструкции : [учебник] / В. Н. Скляров, В. П. Волков, Н. В. Скляров и др. - Х. : ЧП Озеров, 2013. - 927 с. : ил.

Розглянуто типові конструкції механізмів, агрегатів і систем сучасних автомобілів.
Підручник розрахований на студентів, які навчаються за спеціальностями "Автомобілі та автомобільне господарство", "Автомобілі та трактори" і "Експлуатація та ремонт міського та автомобільного транспорту".

Ковальов В. ХАДI - одна сiм'я : зб. iст. нарисiв / В. Ковальов ; М-во освiти та науки України; ХДАДТУ. - Х., 2000. - 117 с. + фото - ISBN 966-7424-99-4.

Зібрані історичні нариси про навчальні підрозділи ХДАДТУ, факультети і кафедри. Розповідається про засновників факультетів, кафедр, про найважливіші події, що тут відбувалися. Показана робота професорсько-викладацького складу зі студентами, науково-дослідна робота.

Степанов О. В. Безпека автосамоскидiв на породних вiдвалах : монографiя / О. В. Степанов. - Х. : С.А.М., 2011. - 204 с. : ил.

У монографії розглядаються питання безпеки автосамоскидів, що працюють у технологічній ланці по вивозу гірської породи на породні відвали вугільних шахт через їх надійність. Показано, що вирішення зазначеної проблеми можливо за рахунок удосконалення контролю за завантаженням автосамоскида, а також за допомогою критерію оптимальної реалізації засобів діагностування та системи ремонтно-обслуговуючих впливів залежно від фактичного технічного стану автосамоскидів. Для забезпечення забезпечення безпеки автосамоскида наведено авторський варіант автоматичної електронної системи вимірювання маси вантажу під час завантаження автосамоскида.
Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, аспірантів, докторантів, науковців, слухачів навчальних закладів системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників транспортної галузі.

Юрченко А. Н. Автомобильные шины : требования, эксплуатация, износ. - Х. : "С.А.М.", 2003. - 115 с. - ISBN 966-96282-6-1.

У монографії розглянуті вимоги до шин і їх умови експлуатації. Описано конструктивні особливості шин. Наведено параметри ходової частини автомобіля, які впливають на експлуатаційні властивості автомобілів і знос шин. Розглянуто види прискореного зносу і пошкоджень шин, надано рекомендації щодо усунення передчасних їх зносів.
Монографія призначена для інженерно-технічних працівників автомобільних організацій, а також студентів вищих навчальних закладів, учнів технікумів і коледжів автомобільних спеціальностей.

Недов П. П. Экономический анализ капитальных инвестиций : для студ. экон. спец. вузов / П. П. Недов, А. В. Желнин ; М-во образования Украины ; ХГАДТУ. - Х. : Плеяда, 1998. - 255 с. - ISBN 966-7427-06-4.

У книзі системно розглянуто комплекс питань, що становлять сутність економічного аналізу капітальних інвестицій. Особливу увагу приділено питанням оцінки інвестиційного потенціалу та інвестиційної привабливості підприємств і передбачуваних об'єктів інвестування. Детально викладено методику розробки бізнес-плану реалізації інвестиційного проекту. Детально досліджено питання чутливості інвестиційних проектів.
Для студентів економічних напрямів і спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів і науковців.

Виргинский В. С. Очерки истории науки и техники XVI-XIX : до 70-х гг. XIX в. : пособие для учителя / В. С. Виргинский. - М. : Просвещение, 1984. - 285 с.

У книзі висвітлюється розвиток основних галузей науки і техніки в період перевороту в природознавстві XVI - XVIII ст. - Від Леонардо да Вінчі, Коперника і Галілея до М, В. Ломоносова і під час промислового перевороту ХVIII - XIX ст.
Книга є посібником для викладачів історії та суспільствознавства, в першу чергу для вчителів VI -VIII і Х класів. Матнріал її може бути використаний і на уроках літератури і деяких інших предметів.
Книга буде корисна і для широкого кола читачів, які цікавляться історією науки і техніки.

Соломатов В. И. Полимерные композиционные материалы в строительстве / В. И. Соломатов, А. Н. Бобрышев, К. Г. Химмлер ; под ред. : В. И. Соломатова. - М. : Стройиздат, 1988. - 309 с.

У книзі розглянуто теоретичні питання структуроутворення і технології полімерних композиційних матеріалів (ПКМ), що застосовуються в будівництві. Викладено закономірності формування структури наповнених і ненаповнених пластмас в процесі їх отримання і переробки, простежено зв'язок структури композитів з їх властивостями і обгрунтовані сучасні технології виготовлення будівельних виробів з пластмас. Описано лаки, фарби, клеї, полімербетони, плівкові і листові матеріали, склопластики та ін. Наведені приклади застосування пластмас в будівельних конструкціях і частинах будівель.
Для наукових і інженерно-технічних працівників.

 

Monday, 08.02.2016 09:45 Вік: 9 Років