Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Міжнародний день дарування книг

Книга рятує душу від здерев’яніння...

Т. Г. Шевченко

 

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) — це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг — надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу — бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона — постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б'є невичерпне джерело мудрості.

Якщо у вас є література, якою ви не користуєтесь, її може прийняти бібліотека, де ваші книги знайдуть свого вдячного читача. Подаровані вами видання стануть відчутним джерелом поповнення бібліотечного фонду. Ми вдячні тим читачам, які вже подарували бібліотеці свої книги, і будемо вдячні всім, хто пововнить наші фонди своїми дарами.

 

Ковальов В. ХАДI - одна сiм'я : зб. iст. нарисiв / В. Ковальов ; М-во освiти та науки України; ХДАДТУ. - Х., 2000. - 117 с. + фото - ISBN 966-7424-99-4.

Зібрані історичні нариси про навчальні підрозділи ХДАДТУ, факультети і кафедри. Розповідається про засновників факультетів, кафедр, про найважливіші події, що тут відбувалися. Показана робота професорсько-викладацького складу зі студентами, науково-дослідна робота.

Недов П. П. Экономический анализ капитальных инвестиций : для студентов экон. спец. вузов / П. П. Недов, А. В. Желнин ; М-во образования Украины, ХГАДТУ. - Х. : Плеяда, 1998. - 255 с. - ISBN 966-7427-06-4.

У книзі системно розглянуто комплекс питань, що становлять сутність економічного аналізу капітальних інвестицій. Особливу увагу приділено питанням оцінки інвестиційного потенціалу та інвестиційної привабливості підприємств і передбачуваних об'єктів інвестування. Детально викладено методику розробки бізнес-плану реалізації інвестиційного проекту. Детально досліджено питання чутливості інвестиційних проектів.
Для студентів економічних напрямів і спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів і науковців.

Україна: утвердження незалежної держави (1991-2001) / Н. П. Барановська, В. Б. Верстюк, С. В. Вiднянський та iн. ; пiд. ред. В. М. Литвина. - К. : Альтернативи, 2001. - 703 с. - ISBN 966-7217-31-0.

Монографія присвячена проблемам формування незалежної Української держави. Авторський колектив, який складається переважно із вчених Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, аналізує суспільно-політичні, соціально-економічні й культурні процеси трансформаційного періоду.

Багалей Д. И. История города Харькова за 250 лет его существования, 1655-1905 : ист. моногр. :  в 2-х т. Т. 1. XVII - XVIII века / Д. И. Багалей, Д. П. Миллер. - Репринт. изд. - Х., 1993. - 572 с. - ISBN 5-7707-4374-3.

В основі книги - історія матеріальної і духовної культури, побуту, звичаїв. На основі архівних документів, статистичних даних в книзі викладено історію міського самоврядування, перетворення Харкова на крупний економічний центр, дано вичерпні відомості про розвиток освіти, науки, літератури, журналістики, театру, мистецтва, промисловості, ремесел, торгівлі.
В альбом-додатків увійшло 30 таблиць і старовинних планів міста, фотографії міських пейзажів і портрети харківських громадських діячів.

Автомобиль. Особенности конструкции : [учебник] / В. Н. Скляров, В. П. Волков, Н. В. Скляров и др. - Х. : ЧП Озеров, 2013. - 927 с. : ил.

Розглянуто типові конструкції механізмів, агрегатів і систем сучасних автомобілів.
Підручник розрахований на студентів, які навчаються за спеціальностями "Автомобілі та автомобільне господарство", "Автомобілі та трактори" і "Експлуатація та ремонт міського та автомобільного транспорту".

Виргинский В. С. Очерки истории науки и техники XVI-XIX : до 70-х гг. XIX в. : пособие для учителя / В. С. Виргинский. - М. : Просвещение, 1984. - 285 с.

У книзі висвітлюється розвиток основних галузей науки і техніки в період перевороту в природознавстві XVI - XVIII ст. - Від Леонардо да Вінчі, Коперника і Галілея до М, В. Ломоносова і під час промислового перевороту ХVIII - XIX ст.
Книга є посібником для викладачів історії та суспільствознавства, в першу чергу для вчителів VI -VIII і Х класів. Матнріал її може бути використаний і на уроках літератури і деяких інших предметів.

Соломатов В. И. Полимерные композиционные материалы в строительстве / В. И. Соломатов, А. Н. Бобрышев, К. Г. Химмлер ; под ред. : В. И. Соломатова. - М. : Стройиздат, 1988. - 309 с.

У книзі розглянуто теоретичні питання структуроутворення і технології полімерних композиційних матеріалів (ПКМ), що застосовуються в будівництві. Викладено закономірності формування структури наповнених і ненаповнених пластмас в процесі їх отримання і переробки, простежено зв'язок структури композитів з їх властивостями і обгрунтовані сучасні технології виготовлення будівельних виробів з пластмас. Описано лаки, фарби, клеї, полімербетони, плівкові і листові матеріали, склопластики та ін. Наведені приклади застосування пластмас в будівельних конструкціях і частинах будівель.

 

Wednesday, 08.02.2017 10:17 Вік: 8 Років