Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Не зупинятися на досягнутому

До Дня автомобіліста та дорожника

 

Все началось с того, что я огляделся по сторонам и, не увидев автомобиля своей мечты, решил сконструировать его сам.


Фердинанд Порше

 

З 1993 року відповідно до Указу Президента № 452/93 в Україні почали відзначати День автомобіліста і дорожника, а не просто День водія. Професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства щорічно відзначається в останню неділю жовтня.


Дорога - це символ руху. Дороги ведуть нас у майбутнє, з'єднують з рідними і близькими людьми, об'єднують народи і країни, тож хай всі дороги будуть безпечними!

 

Вітаємо всіх, хто обрав дорогу та транспорт своєю професією, а також всіх автолюбителів. Ви керуєте різними машинами, але всі ви – на одному шляху. Від вашої водійської майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво та ремонт доріг, залежить своєчасність та безпека здійснення перевезень. Ваша завзята та відповідальна праця викликає заслуженої поваги. Саме від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян. Автотранспортні шляхи є тими незамінними артеріями, що пов’язують наш край з іншими регіонами нашої держави та країнами - сусідами.


Щиро бажаємо всім автомобілістам та працівникам автомобільного транспорту і дорожнього господарства щастя, добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії та міцного здоров’я. Нехай завжди горить зелене світло на ваших життєвих і автомобільних шляхах,  дорога буде легкою та безаварійною, "залізний кінь" – міцним, а дома завжди чекають рідні та близькі!

 

Краснокутський В. М. Експлуатацiя будiвельних i дорожнiх машин : навч. посiб. / В. М. Краснокутський, В. Б. Косолапов, Л. В. Разарьонов ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2011. - 316 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-394-5.

Особлива увага в навчальному посібнику приділена питанням діагностування машин для оцінки її працездатності і забезпечення безвідмовної роботи на об’єкті. Знання теоретичних положень і придбання практичних навичок з експлуатації будівельних і дорожніх машин забезпечить майбутнім молодим фахівцям можливість проектувати і ефективно використовувати машини і обладнання.
Навчальний посібник написаний відповідно до програми курсу „Експлуатації підйомно-транспортних, будівельних і дорожніх машин” для вищих навчальних закладів за фахом „Підйомно-транспортні, будівельні дорожні машини і обладнання”.
Призначено для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за напрямком „Інженерна механіка”.

Фiлiппов В. В. Автоматизоване проектування автомобiльних дорiг : навч. посiб. / В. В. Фiлiппов, Г. В. Величко, Н. В. Смiрнова ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2011. - 286 с. - ISBN 978-966-303-359-4.

Цей навчальний посібник є першим в Україні з автоматизованого проектування доріг із використанням сучасних програмних продуктів.
В посібнику детально викладено принципи побудови і структуру систем автоматизованого проектування автомобільних доріг, принципи побудови цифрових моделей місцевості та дорожніх споруд. Особливу увагу приділено функціональному та конструкторському проектуванню з використанням комп’ютерних систем CREDO: інтерактивним методам трасування доріг, конструюванню елементів траси, поздовжнього профілю, дорожнього та земляного полотна, віражів, зокрема в гірській місцевості, розділовому трасуванню та конструюванню автомагістралей. Наведено приклади та контрольні запитання.
Призначено для студентів спеціальності „Автомобільні дороги та аеродроми”.

Технiчна експлуатацiя автомобiлiв : лаборатор. практикум / [В. П. Волков, I. А. Мармут, О. В. Дитятьєв та iн.] ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2011. - 171 с. : iлюстр.

Розглянуті тематика, обсяг, структура і послідовність виконання лабораторних робіт з технічного обслуговування та перевірки технічного стану систем та вузлів автомобілів. Наведено рекомендації щодо складу, змісту та оформленню лабораторних робіт.
Практику передбачає виконання робіт, та охоплює шість основних складових технічної експлуатації транспортних машин: паливно-мастильні матеріали, комп’ютерна діагностика, загальна діагностика, діагностика електроустаткування, перевірка систем живлення ДВЗ, технічний огляд і оцінка транспортних машин.
Лабораторний практикум по технічній експлуатації транспортних машин призначений для методичного забезпечення лабораторних занять для студентів спеціальності „ Автомобілі та автомобільне господарство” при вивченні дисципліни „ Технічна експлуатація автомобілів” всіх форм навчання.

Двигуни внутрiшнього згоряння : навч. посiб. / I. I. Тимченко, О. I. Воронков, Д. I. Тимченко, Г. I. Тохтар ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2011. - 274 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-351-8.

Дисципліни „Двигуни внутрішнього згоряння”, „Автомобільні двигуни”, „Двигуни АТЗ”, „ДВЗ підйомно-транспортних, дорожніх, меліоративних машин та обладнання”.
Окремі розділи навчального посібника максимально адаптовані до сучасних способів аналізу і розрахунків ( з використанням ЕОМ) робочого циклу, показників роботи, а також динамічних і термічних навантажень механізмів, системи і елементів ДВЗ.
Крім того, в посібнику врахована можливість поступового введення в навчальний процес дистанційної форми навчання.
У навчальному посібнику більш повно відображені питання, що особливо актуальні у світовій практиці двигунобудування за останні роки: різноманітні системи впорскування палива в дизелях, електронні системи керування і регулювання роботи ДВЗ; газові ДВЗ; системи діагностики і пуску; застосування альтернативних видів палива; САПР ДВЗ.
Посібник призначений для надання допомоги студентам іноземних держав у набутті базових знань з поршневих двигунів внутрішнього згоряння, необхідних для подальшого засвоєння спеціальних навчальних дисциплін за фахом, а також для раціональної організації технічної експлуатації і ремонту різних типів ДВЗ у після вузівській професійній діяльності.

Сажко В. А. Електрообладнання автомобiлiв i тракторiв : пiдруч. для студ. вузiв / В. А. Сажко. - 2-ге вид. - К. : Каравела, 2012. - 399 с. : iлюстр. - ISBN 966-96331-1-7.

В підручнику розглянуто принцип дії, будову, роботу та експлуатацію систем і окремих виробів електрообладнання автомобілів і тракторів, що експлуатуються в Україні. Особливу увагу приділено електронним регулятором напруги, електронним системам запалювання робочої суміші, електронним системам впорскування пального, електронним антиблокувальним системам гальм (ABS) електронним системам керування диференціалом коліс (EDS), системам з автоматичною коробкою передач, імобілайзерам, кондиціонерам. Наведено рекомендації щодо експлуатації, виявлення та усунення можливих несправностей системи електрообладнання автомобілів і тракторів.
Підручник призначено для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями „Колісні та гусеничні транспортні засоби”, „Автомобілі і автомобільне господарство”.

Столяр Т. В. Управлiння автомобiльними перевезеннями : навч. посiб. / Т. В. Столяр ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України ; ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 252 с. - ISBN 978-966-303-407-2.

Автомобільний транспорт на сучасному етапі свого розвитку є однією з найбільш ринкових галузей економіки країни, яка забезпечує функціонування та життєдіяльність інших.
Розглянуті питання управління процесами автомобільних перевезень вантажів та пасажирів, побутова організаційних структур управління на транспорті.
Приділена увага прийняттю управлінських рівень в сучасних умовах ризику та невизначеності. Показано сфери застосування моделей та методів прийняття управлінських рішень. Розглянуто вирішення задач оптимального оперативного управління перевезеннями вантажів. Надані рекомендації щодо оцінки ефективності проектних рішень при вдосконаленні технологічного процесу перевезення пасажирів та вантажів.
Мета посібника – розкриття теоретичних та практичних питань щодо сучасного управління автомобільними перевезеннями вантажів та пасажирів.
Посібник розрахований для студентів спеціальності 6.070101 „Транспортні технології”.

Шинкаренко В. Г. Економiка працi на автомобiльному транспортi : навч. посiб. для студ. вузiв / В. Г. Шинкаренко, О. М. Криворучко ; М-во освiти i науки, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 341 с. - ISBN 978-966-303-440-9.

Метою цього навчального посібника є доведення до читача сутності основних питань економіки праці на автомобільному транспорті в ринкових умовах.
В першому розділі визначено предмет і задачі економіки праці, в другому – проблеми сучасних ринків праці взагалі та внутрішнього ринку праці на автотранспортному підприємстві. Третій розділ присвячений показникам, факторам і резервам ефективності і продуктивності праці. В четвертому наведено елементи і форми організації праці працівників АТП. У п’ятому розділі розглянуто умови праці та особливості їх організації в АТП; специфіку розробки режимів праці та відпочинку водіїв автомобілів. У восьмому – викладено показники умов праці, методику їх розрахунку, формування раціональних режимів праці. В 6-7 наведено нові розробки з нормування праці водіїв автомобілів.
Кожний розділ закінчується контрольними запитаннями, які дозволяють читачу оперативно перевірити ступінь засвоєння прочитаного матеріалу.
Призначений для студентів спеціальності „Менеджмент організацій і адміністрування (автомобільний транспорт)”, аспірантів, викладачів, менеджерів і економістів підприємств автомобільного транспорту.

Нагорний Є. В. Комерцiйна робота на автомобiльному транспортi : пiдручник / Є. В. Нагорний, Н. Ю. Шраменко ; М-во освiти i науки України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2010. - 323 с. - ISBN 978-966-303-328-0.

Мета даного підручника – допомогти студентам у вивченні професійно-орієнтованої дисципліни „Комерційна робота на автомобільному транспорті” (за вибором ВНЗ) при отриманні вмінь та навичок для самостійного рішення виробничих функцій та нестандартних задач в сфері комерційної діяльності, узагальнення теоретичних, практичних та методичних положень щодо вирішення типових задач в галузі раціональної організації транспортного процесу при виконанні замовлення на транспортне обслуговування для підвищення ефективності функціонування автотранспортного підприємства.
Особливістю підручника є те, що в ньому відображені останні досягнення та нові тенденції в сфері створення та використання сучасних технологій транспортного ринка, досвід комерційної діяльності при наданні транспортних послуг. Розглянуто транспорті тарифи на вантажні та пасажирські перевезення автомобільним транспортом, маркетингова діяльність на автомобільному транспорті, сучасні технології вантажних перевезень в міжнародному сполученні. Наведені сучасні методики на нові моделі щодо прийняття раціональних рішень та оптимізації транспортного процесу, вибору оптимальної політики транспортної системи з обслуговування споживачів.

Краснокутський В. М. Якiсть будiвельних i дорожнiх машин : навч. посiб. для студ. вузiв / В. М. Краснокутський, I. Г. Пiмонов, Г. Г. Пiмонов ; М-во освiти i освiти, молодi та спорту України, ХНАДУ. - Х. : ХНАДУ, 2011. - 275 с. - ISBN 978-966-303-367-9.

У навчальному посібнику висвітлено питання забезпечення якості машини під час проектування, виготовлення, експлуатації та ремонту.
Підйомно-транспортні, будівельні і дорожні машини (ПТБДМ) використовуються в системі людина-машина-середовище, де більшість факторів, які впливають на надійність машини є випадковими. Це, в першу чергу, навантаження, що діє на машину, і показники несучої здатності деталей і конструкцій ПТБДМ. Тому методи забезпечення якості машин та рішення теоретичних питань ґрунтується на теорії ймовірностей, теорії випадкових процесів, теоретичних положень фізико-статитичних досліджень.
Розглянуто взаємопов’язаний комплекс питань з тертя та зношування, причини зміни технічного стану машин і фізики відмов. Подано загальні відомості з теорії ймовірності та математичної статистики, а також математичний апарат оцінки показників надійності.
Призначено для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за напрямком „Інженерна механіка”.

 

Friday, 24.10.2014 10:20 Вік: 10 Років