Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Friday, 20.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Всесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» і відзначається щорічно 4 лютого. Мета цього дня в усьому світі - це підвищення обізнаності людей про рак, як одне із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації. Залучаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках і повного одужання.

Міжнародний день захисту від раку закликає широку громадськість до завдань, що стоять перед нашим світом в боротьбі з раковими захворюваннями і закликає небайдужих політиків і організацій-членів UICC відноситься до раку, як до одного з політичних пріоритетів.

На даний момент вже відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, орієнтуючись і дотримуючи елементарних норми здорової поведінки, таких як: огороджування доступу до куріння дітей, боротьба з курінням як таким; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я.

 

Рожков А. Т. Рака могло не быть / А. Т. Рожков. - М. : Медицина, 1975. - 52 с. - (Науч.-попул. мед. лит. Онколог. заболевания).

У брошурі розповідається про причини виникнення злоякісних пухлин, докладно описуються ознаки захворювань, які можуть перероджуватися в рак.
Автор велику увагу приділяє профілактиці раку, зокрема усунення шкідливих впливів, яким людина піддається в побуті, в процесі праці.

Самсонов А. Рак - продукт цивилизации / А. Самсонов // Экология и жизнь. - 2011. - № 2. - С. 80-87.

Ця стаття про боротьбу з раком, яка доводить, що рак - не вирок, а привід вступити в осмислене партнерство зі своїм тілом в боротьбі за виживання, допомогти йому усією міццю накопиченого людьми знання. Про причини захворювань та їх профілактику.

Гуслицер Л. Н. Алкоголь и рак / Л. Н. Гуслицер ; отв. ред. Ф. Н. Серков. - К. : Наук. думка, 1987. - 64 с.

У книзі розказано про дію алкоголю на організм людини. На підставі великого фактичного матеріалу проаналізовано вплив алкоголю, особливо в поєднанні з курінням, на появу злоякісних пухлин. Особливу увагу приділено профілактиці раку у разі припинення зловживання алкогольними напоями.

Теленгатор А. Я.  Курение и здоровье / А. Я. Теленгатор. - К. : Здоров'я, 1988. - 56 с. - (За здоровый образ жизни).

Автор брошури - на основі аналізу даних літератури та власних спостережень розповідає про вплив куріння на організм людини, зокрема на його нервову систему.
Наводить відомості про причини і механізми звикання до куріння, про поширення тютюнопаління в ряді країн світу, характері та перебігу різних захворювань у курців. Дає практичні поради, які допомагають позбутися цієї шкідливої звички.

Паффенбаргер Р. С. Здоровый образ жизни / Р. С. Паффенбаргер, Э. Ольсен ; пер. с англ. Г. Гончаренко. - К. : Олимп. лит., 1999. - 318 с. - ISBN 966-7133-27-3.

У книзі викладено програму ефективних фізичних вправ, спрямовану на підвищення якості та тривалості життя, а також концепцію автора, що базується на результатах 30-річних досліджень взаємозв’язку між руховою активністю, фізичною підготовкою та станом здоров’я. Автор доводить, що ніколи не пізно використовувати сприятливий вплив фізичних вправ.
Для всіх, хто бажає жити активним та повноцінним життям.

Американский домашний медицинский справочник. - Х., 1994. - 248 с.

У книзі звернуто увагу на те, що для успішного лікування хвороб головне - раннє діагностування захворювання. Особливо підкреслюється, що ніяка інформація про хворобу не може замінити кваліфікованого обстеження, догляду медиків і досвіду практикуючого лікаря. Багато підходів по лікуванню різних захворювань відмінні від прийнятих в нашій країні.

Популярная медицинская энциклопедия / гл. ред. Б. В. Петровский. - М. : Сов. энцикл., 1987. - 704 с. : ил.

Популярна медична енциклопедія містить 982 статті, присвячені питанням зміцнення і збереження здоров'я, попередження хвороб людини, догляду за дітьми та раціональному фізичному їх вихованню, особистої та статевої гігієни, догляду за хворими, першої допомоги при отруєннях і загрозливих життю станах та ін. В енциклопедії публікуються також статті по обраним питань теоретичної медицини (біології, генетики, фізіології і т. д.).

Лоранский Д. Н. Азбука здоровья : кн. для молодежи / Д. Н. Лоранский, В. С. Лукьянов. - М. : Профиздат, 1990. - 176 с.

У популярній формі висвітлюються в книзі гігієна праці, відпочинку, харчування, значення фізкультури і спорту; культура побуту та гігієна шлюбу, сімейних відносин; боротьба з пияцтвом і алкоголізмом, курінням, наркоманією, та інші проблеми, пов'язані з вихованням фізично міцного молодого покоління, культивуванням здорового способу життя. Велика увага приділяється самовихованню, даються конкретні поради з профілактики захворювання.

 

 

Wednesday, 03.02.2016 09:33 Вік: 9 Років