Ви тут: Бібліоафіша / Віртуальні виставки
Українська
Русский
Thursday, 19.09.2024
ElArKhadi — Електронний архів видань ХНАДУ
DOAJ — Каталог журналів відкритого доступу
Index Copernicus — Международная база научных публикаций
URAN — Українська науково-освітня телекомунікаційна мережа
Наукова періодика України — НБУ ім. В. І. Вернадського

НБ ХНАДУ у соцмережах

Група НБ ХНАДУ ВКонтакті

Про виставку докладніше

Всесвітній день письменника

Всесвітній день письменника — професійне свято, яке святкується 3 березня. Закликає «четверту владу» виступати проти негативних аспектів демократичного друку, утриматись від неправдивих публікацій, навмисних фальсифікацій, умисного викривлення фактів та тенденційної безчесної їх інтерпретації заради політичних, групових та особистих інтересів.


У деяких країнах це свято розширило заявлений спектр. Називається просто «День письменника» і є приводом для вшанування літературних діячів, які проявили себе.


На суд читачів ми хочемо винести творчий доробок наших науковців та вихованців. Ми пишаємося, що в нашому вузі працюють і навчаються люди, які мають не лише технічні знання, а й багатий духовний світ.

 

Бируля А. Стихи для Кэт / А. Бируля. - Х. : ХНАДУ, 2002. - 28 с. - ISBN 966-7839-84-2.

Збірник поезії «Стихи для Кэт» - частина віршів, повних ніжності та щирості, присвячених першій дружині Олександра Костянтиновича, Катерині Яківні.
Читаючи ці вірші, хотілося б усім побажати такого натхнення, вміння кохати, а ще взяти за приклад для себе ту високу культуру, яка була притаманна Олександру Костянтиновичу.

Золотарев В. А. Между делом / В. А. Золотарев. - Х. : ХНАДУ, 2012. - 80 с.

В цій збірці зібрані різноманітні «несолідні жарти», «нефілософські роздуми», лірика, записані професором. Видання вражає влучністю слів, вмінням дивитися «у корінь», різноманітністю інтересів і узагальнень.

Дорога кличе в далечiнь... : поезiї / М-во освiти та науки України ; ХДАДТУ ; ред., упоряд. I. Перепеляк. - Х., 2000. - 200 с. - ISBN 966-7427-78-1.

До поетичної збірки ввійшли твори педагогів, студентів, співробітників ХНАДУ різних поколінь. Книга свідчить про багатий духовний світ, любов до поетичного слова працівників технічного університету.

I знов дорога кличе... : поезiї / [ред. i упоряд. В. I. Ковальов]. - Х. : ХНАДУ, 2005. - 252 с. : iлюстр. - ISBN 966-303-071-2.

Поетична збірка «I знов дорога кличе…» є продовженням збірки поезії педагогів, студентів, співробітників ХНАДУ різних поколінь «Дорога кличе в далечінь…», що вийшла з друку у 2000 році.

Ковальов В. Стоп-кран : Сатира та гумор / В. Ковальов. - Х. : Вид-во ХДАК, 2001. - 151 с. - ISBN 966-7839-27-3.

Валерій Ковальов – людина захоплена. Світ його інтересів широкий: українська пісня, поезія, історія, журналістика, філателія, філокартія…
Відкриття Валерія Ковальова як поета-гумориста почалося з літературної студії при гуманітарному центрі ХНАДУ, куди він приніс свої твори.
Так і вийшла в світ його збірка гуморесок «Стоп-кран», яка своєю щирістю та дотепністю зацікавить читачів, особливо тих, хто захоплюється гострим, влучним словом.

Холодов А. Не годами возраст надо мерить / А. Холодов ; М-во образования Украины ; ХГАДТУ. - Х., 1996. - 126 с.

Поетична творчість А. М. Холодова - одна з граней його обдарувань. Ця збірка - третє видання, до якого увійшла поезія останніх років. У віршах висловлено ставлення автора до навколишньої дійсності, його розуміння принципів, якими повинен керуватися кожен, який живе в цьому складному світі.
Збірник розділений автором на сім розділів, в яких, простежується його ставлення до основних аспектів життя, а це перш за все - робота, друзі, жінки.

Механiчний наш факультет : поезiї / ред. i уклад. В. I. Ковальов. - Х. : ХНАДУ, 2007. - 199 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-149-1.

У поетичній збірці «Механічний наш факультет» зібрано твори викладачів, співробітників, студентів і випускників механічного факультету ХНАДУ різних років.

Кириченко В. Золотi ворота : Вiршi / В. Кириченко. - Х. : Прапор, 1998. - 85 с. - ISBN 5-7766-0729-9.

У своєму новому збірнику Віктор Кириченко піднімає непрості морально-етичні та філософські проблеми, пов’язані з тими змінами, що відбуваються в Україні. Основна увага автора зосереджується на духовному станові людини, як вищої цінності суспільного буття, головного мірила запроваджуваних реформ. Про все це В. Кириченко говорить пристрасно, іноді вдаючись до публіцистичних інвектив, відвертої полемічності висловлювань.

Ковальов Валерiй. Життя в науцi / Валерiй Ковальов. - Х. : ХНАДУ, 2007. - 67 с. : iлюстр. - ISBN 978-966-303-148-4.

У книзі розповідається про життєвий шлях, науково-педагогічну та творчу діяльність доктора технічних наук, професора Холодова Андрія Михайловича (1916–2000 рр.).

 

Friday, 03.03.2017 09:53 Вік: 8 Років